23:08, 11 Janar 2017

Temperaturat e ulëta kanë shkaktuar një ndodhi të pazakontë në qytetin e Velesit, më saktësisht në liqenin artificial që ndodhet disa kilometra më larg.

Diga e liqenit është mbuluar me akull për shkak se uji që rrjedh mbi të ka ngrirë.

Kjo situatë ka shkaktuar shqetësim te banorët të cilëtmendojnë se akulli mund të dëmtojë strukturën e betonit të digës dhe të paraqitet përmbytje në momentin e shkrirjes.

Por autoritetet qetësojnë, duke thënë se diga nuk do të dëmtohet dhe se situata të tilla janë parashikuar qysh kur është ndërtuar diga e liqenit artificial në vitin 1963, shkruan Zhurnal.mk.

Përllogaritjet janë se në liqenin e Velesit janë akumuluar rreth 12 milionë metër kub ujë në një sipërfaqe prej 60 hektarësh.

Interesante