Ushqimet që na plakin - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Ushqimet që na plakin

NULL NULL
27/05/2015

Disa nga ushqimet që na plakin janë si më poshtë.

Ëmbëlsirat: Dëmtojnë kolagjenin e lëkurës, debolojnë organizmin dhe errësojnë ngjyrën e dhëmbëve.

Alkooli: Veçanërisht kur mëlçia ka probleme, ajo qe e pëson me shume ne rastet e përdorimit te shtuar te alkoolit, është pikërisht lëkura.

Vera e bardhë: Dëmton zmaltin e dhëmbëve.

Mishi i pjekur shumë: Pjesa qe është pjekur me shume është përgjegjëse për dëmtimin e kolagjenit te lëkurës.

Ushqimet e kripura: Këto lloj ushqimesh çojnë ne mbajtjen e ujit ne inde.

Mishërat e përpunuara: Konservantët e përdorura për këtë qellim janë përgjegjëse gjithashtu për formimin e rrudhave.

Ushqimet pikante: Rendon dermatozën dhe zmadhon njollat ne lëkurë.

Agrumet: Dihet qe te gjitha këto produkte dëmtojnë smaltin e dhëmbëve.

Pijet energjetike: Për shkak te acideve qe ndodhen me tepri ne këto lloj pijesh, edhe këto dëmtojnë gjithashtu smaltin e dhëmbëve.

Kafeina: Për shkak te aftësive diuretike, edhe kafeina çon ne dehidratim te lëkurës.

Yndyrat e ngopura: Dëmtojnë lëkurën dhe e bëjnë atë te prekshme ndaj rrezeve ultra violete.

Kafeja: Veç efekteve qe lidhen me kafeinën dhe dehidratimin e lëkurës, acidet e ndodhura ne kafe dëmtojnë gjithashtu smatin e dhëmbëve.