14:55, 1 Mars 2018

Gazetarja dhe botuesja e parë shqiptare femër (profesioniste) Ikbal Çika duket e qeshur në një foto bërë publike nga nipi i saj gazetari Nebil Çika. Me një kontribut të çmuar ajo është një personazh e njohur në Shqipërinë e viteve 20-44.

Puna e saj si gazetare u ndërpre me pushtimin e Tiranës nga komunistet pasi në 12 nëntor 1994 komunistët rrëmbyen nga shtëpitë dhe pushkatuan pa gjyq në bodrumin e Hotel Bristol vëllain e saj Nebilin dhe të shoqin e saj Aleksin.

Vdiq në vitin 1957 e harruar dhe përndjekur nga regjimi komunist, harresë që vazhdon edhe sot nga historiografia, shkruan Gazeta Shqip.

Konkurs Pune

Lexo më shumë