Nëse qani kur shikoni filma, jeni mendërisht të fortë - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Nëse qani kur shikoni filma, jeni mendërisht të fortë

NULL NULL
09.02.2023 19:15

Pse të qash gjatë filmave në të vërtetë do të thotë se je mendërisht i fortë.

Të qash gjatë filmave do të thotë që ke aftësitë e empatisë. Empatia është një aftësi që ju lejon të kuptoni se si duhet të ndihet dikush tjetër bazuar në atë që ju ose dini për situatën që po përjetojnë ose nga sjellja e tyre e dukshme, transmeton klankosova.tv.

Të qash gjatë filmave do të thotë që zotëroni aftësinë për t’u lidhur me gjendjen emocionale që një person tjetër po përjeton bazuar në situatën e tij dhe shprehjet e fytyrës.

Edhe pse ju e dini se kjo dhimbje i përket dikujt tjetër, për shembull një aktori në një film, ju e dini se çfarë ndjesie është të lëndosh, të pikëllosh, të mallëngjehesh ose të gëzohesh dhe mund të lidhesh me një tjetër qenie njerëzore që shfaq të njëjtin emocion.

Empatitë duhet të jenë mendërisht të forta, sepse zbrazjet emocionale mund të zbrazin energjinë fizike.

Lidhja si kjo me njerëzit e tjerë në planet është një aftësi e rëndësishme shoqërore që shpesh neglizhohet ose nënvlerësohet.

Aftësia për t’u lidhur në mënyra të rëndësishme do t’ju ndihmojë të jeni të suksesshëm me arsimimin, karrierën dhe partneritetin tuaj romantik.