Mandarina për sy të shëndetshëm - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Mandarina për sy të shëndetshëm

NULL NULL
24/05/2015

Vlerat e larta ushqyese të frutave janë të njohura për të gjithë.

Citruset (agrumet) janë familja e frutave që kontribuojnë për shëndet më të mirë, freskinë e trupit dhe bukurinë e tij në shkëlqim të plotë.

Mandarina është deri diku e ngjashme me portokallin.

Mandarina është e pasur me fibra të cilat ndihmojnë procesin e tretjes. Materiet kimike më të rëndësishme të mandarinës janë flavonoidet dhe terrenet, si dhe ksantofili që i jep mandarinës ngjyrën e portokalltë. Mandarina ka përmbajtje të vitaminës A, e cila ndihmon sytë për shikim më të mirë, si dhe bënë që lëkura në përgjithësi të jetë më e butë dhe me shkëlqim.

Nëse jeni të stresuar, nuk mund të hani ushqim me rregull, atëherë një aromë mandarinë ju ndihmon shumë.

Përveq mandarinës, lëkura e saj është poashtu e shëndetshme, e në restaurante të ndryshme përdoret edhe si pjesë përbërëse e sallatave dhe gjellëve të ndryshme.