Lumezi i bashkohet fushatës “16 ditët e aktivizimit kundër dhunës në baza gjinore” - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Lumezi i bashkohet fushatës “16 ditët e aktivizimit kundër dhunës në baza gjinore”

NULL NULL
03/12/2021

Kryeprokurori i Shtetit Aleksandër Lumezi iu ka bashkuar sot shënimit të fushatës globale “16 ditët e aktivizimit kundër dhunës në baza gjinore” e cila koordinohet nga Zyra e UN Woman-it në Kosovë dhe ka për qëllim ngritjen e vetëdijesimit shoqëror kundër dhunës ndaj grave.

Lumezi në mesazhin e tij për ketë fushatë,ka theksuar se 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës me bazë gjinore janë thirrje dhe veprim për eliminimin e dhunës ndaj grave, duke siguruar qasje në drejtësi dhe mbrojtje institucionale për të gjitha gratë, që kanë pësuar nga aktet e ndryshme të dhunës.

Fushata “16 ditët e aktivizimit kundër dhunës në baza gjinore zhvillohet çdo vit në vende të ndryshme të botës dhe ka për qëllim eliminimin e dhunës në baza gjinore.