Haziri fton kosovarët t’i presin refugjatët sirianë

Haziri fton kosovarët t’i presin refugjatët sirianë

5 vjet më parë

Kryetari i Komunës së Gjilanit, i njohur për shpirtin bamirës, në profilin e tij në Facebook, ka shprehur dhimbjen për trajtimin e refugjatëve nga Siria në Maqedoni, dhe po ashtu u ka bërë thirrje qytetarëve kosovarë që t’i hapin dyert për refugjatët, për shkak se ata janë në pozitën në të cilën Kosova ishe dikur.

“Të tregohemi zemërgjerë dhe vend pritës për refugjatët të cilët po rrihen me ushtarë e policë”. “Populli i Kosovës ka qenë refugjatë gjatë luftës dhe duhet ta kuptoj këtë tragjedi të këtyre qytetarëve nga Lindja e Mesme që po kërkon udhë për shpresë e jetë më të mirë”.

“Strehimi i përkohshëm derisa të zgjidhet çështja e tyre nga BE, do të dëshmonte vlerat tona si shqiptarë dhe ish-refugjatë”.