11:00, 17 Shkurt 2020

Oraret në gjumë e në ushqim janë rregulli më i mirë i vetës për një trup të shëndetshëm.

Nëse nuk respektohen këto orare, atëherë ndikimi i tyre për shëndetin tonë do të jetë negativ, njofton Klan Kosova.

Por ekzistojnë disa gjëra që janë një lloj shprehie gjatë natës e që rezultojnë në shëndoshje.

Këto gjëra janë si p.sh gjumi jo i mjaftueshëm, ngrënia e tepërt gjatë natës, gjumi menjëherë pas ngrënies, ngrënia e ushqimit të djegës gjatë natës si dhe ëmbëlsirave, alkoolit, dhe kafes.

Po ashtu përdorimi i telefonit apo kompjuterit para gjumit, si dhe gjumi i vonshëm ka një efekt negativ në peshën tonë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë