Edhe vaksina e Oxford jep rezultate inkurajuese për më të moshuarit e infektuar me COVID-19

Edhe vaksina e Oxford jep rezultate inkurajuese për më të moshuarit e infektuar me COVID-19

NULL NULL
7 ditë më parë

Vaksina e Oxfordit kundër koronavirusit po tregon se ka një përgjigje të fortë imune tek të rriturit që janë rreth moshës 60 dhe 70 vjeçe, duke rritur shpresat se mund të mbrojë grupmoshat më të rrezikuara nga virusi.

Studiuesit thonë se gjetjet e fazës dy të Lancet, bazuar në 560 vullnetarë të rritur dhe më shëndet të mirë, janë “inkurajuese”, njofton Klan Kosova.

Ata po ashtu po e testojnë nëse vaksina ndalon zhvillimin e koronavirusit, të fazës së tretë.

Rezultatet e hershme nga kjo fazë e rëndësishme priten të dalin në javët e ardhshme.

Tri vaksina – Pfizer-BioNTech, Sputnik dhe Moderna – kanë raportuar tashmë të dhëna të mira paraprake nga provat e fazës së tretë, me një që sugjeron se 94% e personave mbi 65 vjeç mund të mbrohen nga COVID-19.

Britania e Madhe tashmë ka porositur 100 milionë doza të vaksinës Oxford, të prodhuara nga AstraZeneca, 40 milionë doza të vaksinës Pfizer-BioNTech dhe pesë milion të vaksinës Moderna.