23:30, 22 Janar 2020

Si ceremonia më e vjetër e ndarjes së çmimeve, Oscar ka parë shumë momente historike.

Fjalime që të bëjnë të qash, dedikime shumë emocionale, performanca të jashtëzakonshme, momente të sikletshme, si dhe padyshim veshje fort të bukura.

Ne kemi vendosur që t’iu sjellim disa fotografi që tregojnë se çfarë kishin veshur disa nga aktoret më të njohura në ceremoninë e tyre të parë Oscars – duke përfshirë fustanet që do të mbesin gjithmonë në mendje, veshje skandaloze dhe zgjedhje të guximshme.

1935: Shirley Temple

celebrity first oscar dress

celebrity first oscar dress

1939: Bette Davis

celebrity first oscar dress

1945: Ingrid Bergman

celebrity first oscar dress

1946: Joan Crawford

Joan Crawford academy awards

1952: Lauren Bacall

celebrity first oscar dress

1954: Elizabeth Taylor

celebrity first oscar dress

1954: Audrey Hepburn

celebrity first oscar dress

1954: Grace Kelly

celebrity first oscar dress

1968: Barbra Streisand

celebrity first oscar dress

1968: Cher

celebrity first oscar dress

1978: Farrah Fawcett

celebrity first oscar dress

1979: Meryl Streep

Meryl Streep Academy Awards

1990: Julia Roberts

Meryl Streep Academy Awards

1994: Anna Paquin

academy awards Anna Paquin

1996: Halle Berry

celebrity first oscar dress

1996: Sandra Bullock

celebrity first oscar dress

1996: Kate Winslet

celebrity first oscar dress

1997: Jennifer Lopez

celebrity first oscar dress

1999: Cate Blanchett

celebrity first oscar dress

2000: Dakota Johnson

Academy Awards Dakota Johnson

2000: Charlize Theron

celebrity first oscar dress

2002: Reese Witherspoon

celebrity first oscar dress

2003: Jennifer Garner

celebrity first oscar dress

2006: Jennifer Aniston

celebrity first oscar dress

2007: Anne Hathaway

academy awards anne hathaway

2007: Jennifer Hudson

Academy Awards Jennifer Hudson

2009: Viola Davis

celebrity first oscar dress

2011: Octavia Spencer

celebrity first oscar dress

2011: Jennifer Lawrence

celebrity first oscar dress

2011: Hailee Steinfeld

celebrity first oscar dress

2012: Emma Stone

Academy Awards Emma Stone

2014: Margot Robbie

Academy Awards Margot Robbie

2015: Dakota Johnson

Academy Awards dakota johnson

2016: Brie Larson

Academy Awards Brie Larson

2018: Greta Gerwig

Academy Awards Greta Gerwig

2019: Priyanka Chopra

Academy Awards Priyanka Chopra

Konkurs Pune

Lexo më shumë