8:41, 23 Gusht 2019

Agjërimi i herëpashershëm mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes kronike duke mbajtur qelizat imunitare inflamatore në një vend, sugjeron një studim i ri.

Për më tepër, një studim i dytë i ri sugjeron që të ngrënit më pak kalori – të mjaftueshme, por jo më shumë sesa nevojat individuale për ushqim – mund të superojnë qelizat e tjera imune që luftojnë kundër infeksionit, njofton Klan Kosova.

Ekipet – nga Instituti Kombëtar i Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive (NIAID) dhe Sistemi Shëndetësor Mount Sinai në New York City – të dy thonë se kjo mund të çojë në mjekët që rekomandojnë një plan ushqyes të shoqëruar me trajtime tradicionale për pacientët që vuajnë nga infeksione ose kancere të caktuara.

“Të gjitha këto studime sinergjizojnë për të treguar se një ndryshim i thjeshtë në dietë mund të ketë një efekt të thellë në sistemin tonë imunitar,” tha Dr. Yasmine Belkaid, shefi i Seksionit të Imunitetit Metaorganizëm në Divizionin e Kërkimeve Intramuralale të NIAID-it.

Konkurs Pune

Lexo më shumë