112 vjet më parë u realizua fluturimi i parë postar - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

112 vjet më parë u realizua fluturimi i parë postar

NULL NULL
18.02.2023 07:30

Para 112 vjetësh u realizua fluturimi i parë zyrtar me një avion postar.

Fluturimi i parë u bë nga Allahabad në Provincat e Bashkuara të Indisë Britanike në Naini. Më 18 shkurt 1911 ishte 23-vjeçari Henri Pequet që pilotoi avionin që mbante 6.500 letra.

Ai drejtoi një Humber-Sommer me rreth pesëdhjetë kuaj fuqi dhe udhëtimi i tij zgjati rreth 13 minuta. Letrat ishin të shënuara “Posta e Parë Ajrore, Allahabad 1911”.