15:00, 25 Gusht 2019

Mostretja kronike e ushqimit (dispepsia) karakterizohet me dhimbje të përsëritua dhe me jorehati në pjesën e sipërme të stomakut.

Besohet se zbrazja e vonuar e stomakut është  arsyeja kryesore e formimit të dispepsisë.

Sipas Helathline është interesante sepse xhenxhefili del që  që shpejton zbrazjen e stomakut me këtë gjendje.

Kjo del pasi një studimi i cili është bërë ndaj 24 njerëzve ka dhënë rezultate që barku tyre zbrazej kur hanin xhenxhefil para ushqimit.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë