Volkswagen e ndërron emrin në SHBA

Volkswagen e ndërron emrin në SHBA

NULL NULL
2 weeks më parë

Gjigandi gjerman i prodhimit të automobilave që nga e hëna ka vendosur që ta ndërroj emrin në tregun e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Tani nga vetëm “Volkswagen” ky prodhues do ta ketë emrin e plotë “Volkswagen of America”.

Kjo pasi që gjigandi gjerman i veturave përqëndrimin më të madh do ta ketë në veturat elektrike.

Kryeshefi i Kompanisë për SHBA-të Scot Keogh, tha se nuk do të ketë ndryshim të përkushtimit për të prodhuar makinat më të mirat.

“Ne mund ta ndryshojmë K-në në T, por çfarë nuk do të ndryshojmë është përkushtimi ynë për t’i prodhuar veturat më të mira në kategori për vozitësit dhe njerëzit kudo”.

Zotimi i kompanisë gjermane është që deri në vitin 2025 do të prodhojë një milion vetura elektrike.