23:19, 25 Janar 2020

Elizabeth Alexandra Mary u bë Mbretëreshë në vitin 1952 në moshën 25 vjeçe.

Sigurisht, gjatë shtatë dekadave, veshjet e madhështisë së saj kanë kaluar në shumë ndryshime, duke iu përshtatur ligjeve të modës dhe etikës, sepse miliona njerëz në të gjithë botën e shikojnë çdo hap që bën Mbretëresha, njofton Klan Kosova.

Ka dhjetëra njerëz që punojnë në imazhin e saj dhe rregullat e stilit mbretëror dhe janë shumë të rrepta. Për shembull, a e dini se kodi i saj i veshjeve për ngjarje të rëndësishme dhe vizitat në teatër duhet të përfshijë doreza të gjata prej sateni, një tiara ose një kurorë dhe gjithashtu një pelerinë leshi për motin e ftohtë?

Dhe Elizabeth II kurrë nuk ka vizituar dhomën ku ruhen rrobat e saj. Çdo mëngjes, ndihmësja e saj vjen tek ajo me vizatime, në mënyrë që të mund të zgjedhë veshjen e nevojshme për veten e saj.

Dhe këtu më poshtë janë disa nga veshjet e saj më ikonike që veshi sa ishte më e re.

Queen Elizabeth II, walks in the grounds of President George Maxwell Richards’ official Home in the Port of Spain, Trinidad before joining guests at a State Dinner. (Photo by Chris Radburn/PA Images via Getty Images)
WINDSOR, ENGLAND – MAY 12: HRH Queen Elizabeth II in caftan style dress with slit front arrives for a party/dinner at the Royal Windsor Horse Show on May 12, 2006 in Windsor, England. (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)
GREAT BRITAIN – MAY 25: Queen Elizabeth II arrives for The Amir of Kuwait banquet at Claridge’s Hotel in London (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)
Queen Elizabeth II and Prince Philip attend a service for the Order of St Michael and St George at St Paul’s Cathedral, London, 24th July 1968. The Queen is wearing the Star of the Order, which bears the motto ‘Auspicium Melioris Aevi’. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Queen Elizabeth II and Princess Anne attend a function at the Hotel Imperial in Vienna, during a State Visit to Austria, 7th May 1969. (Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)
Queen Elizabeth II at a function during a state visit to Kuwait, February 1979. On the left is Prince Philip. (Photo by Serge Lemoine/Hulton Archive/Getty Images)
HELSINKI, FINLAND – MAY 01: Queen Elizabeth ll attends a banquet with witkekkonenh President Urho Kekkonen (President from 1956 to 1981) during a State Visit to Finland on May 01, 1976 in Helsinki, Finland. (Photo by Anwar Hussein/Getty Images)
Queen Elizabeth II and Prince Philip leave a banquet during their Commonwealth visit to Australia, 1954. (Photo by Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)
CANADA – AUGUST 01: Queen Elizabeth ll arrives at a formal event on August 01, 1976 in Canada. (Photo by Anwar Hussein/Getty Images)
Queen Elizabeth II, Prince Philip and Princess Anne attend the UK film premiere of ‘Murder on the Orient Express’ at the ABC Cinema, Shaftesbury Avenue, London, 1974. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Veshjet e stilistit Sir Norman Hartnell për Mbretëreshën Elizabeth II qëndrojnë në ekspozitë në Dhomat Shtetërore të Pallatit Buckingham, më 27 korrik 2006 në Londër, Angli.

Konkurs Pune

Lexo më shumë