14:26, 18 Gusht 2019

Më shumë se 100,000 njerëz po mbajnë një ditë tjetër protestash pro-demokracisë në Hong Kong, mes paralajmërimeve gjithnjë e më të ashpra nga autoritetet e Pekinit.

Aktivistët dhe policia janë përleshur gjatë 10 javëve të fundit, por tubimet e kësaj fundjave deri më tani kanë qenë të qeta.

Protestat u nxitën nga një projektligj për ekstradim, i cili që nga atëherë është pezulluar nga qeveria e Hong Kongut.

Kina, e cila ka ngritur forca të sigurisë në Shenzhen, i ka krahasuar protestat me aktivitetin terrorist.

Organizatorëve të protestës, Fronti për të Drejtat Civile të Njeriut, iu mohua autorizimi për një marshim nëpër qytet, por policia ka lejuar protestat e së dielës në Victoria Park.

Një prej marshuesve, i quajtur si Wong, i tha Lam Cho Wai të BBC-së në vendin e ngjarjes se “ne kemi luftuar për më shumë se dy muaj, por qeveria jonë nuk ka asnjë përgjigje fare. Ne thjesht do të dalim përsëri dhe përsëri”.

Konkurs Pune

Lexo më shumë