Stavileci: IT-ja dhe bujqësia esenciale për zhvillim ekonomik - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Stavileci: IT-ja dhe bujqësia esenciale për zhvillim ekonomik

NULL NULL
23/05/2015
Blerand Stavileci, Ministri i Zhvillimit Ekonomik ka deklaruar se një shtet i vogël siç është Kosova, e ka të pamundur që të prodhojë numër të madh ekonomistësh, juristësh dhe politologësh. Sipas tij fokusi duhet të shtrihet në ngritjen e cilësisë së arsimit, në mënyrë që studentët të përgatiten për tregun e punës.

Stavileci ka theksuar tri parakushte esenciale për një zhvillim stabil ekonomik: infrastrukturë, energjinë dhe arsimin e edukimin.

Pasi ka folur për arritjet në infrastrukturë dhe energji, Stavileci ka folur edhe për rëndësinë që ka teknologjia e informacionit për zhvillimin ekonomik dhe zbutjen e papunësisë. Sipas ministrit Stavileci, bujqësia dhe IT-ja janë dy sektorë që mundësojnë krijim masiv të vendeve të reja të punës.

Këto komente Blerand Stavileci i ka bërë gjatë punimeve të konferencës shkencore ndërkombëtare, “Zhvillimi ekonomik si bazë për krijimin e vendeve të reja të punës”, e cila u mbajt në kolegjin “Pjetër Budi”.