Shtime, observatori i parë i astronomisë në Kosovë (VIDEO) - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Shtime, observatori i parë i astronomisë në Kosovë (VIDEO)

NULL NULL
17.03.2023 16:19
Observatori i parë i astronomisë

Ndërtimi i Qendrës së Parë të Astronomisë në Shtime do të jetë hapi më i fuqishëm drejt hapjes së dyerve të së ardhmes që po e pret vendin  në zhvillimin dhe avancimin e shkencës së astronomisë.

Mënyra e realizimit të aktiviteteve teorike dhe praktike në disiplinën e astronomisë dhe shkencave planetare brenda kësaj qendre shkencore, do të ketë qasje kreative dhe të do zgjojë interesim të madh tek studentët dhe qytetarët e vendit për vrojtime dhe zbulime të rëndësishme qiellore.

Kjo qendër do të mundësojë integrimin e nxënësve dhe studentëve në programe kërkimore përmes pajisjeve optike të sofistikuara që do të jenë në dispozicion për të gjithë.

Për më shumë, kuptoni nga materiali i gazetarit Ardian Gaxherri: