Shitet me çmim rekord kitara në “MTV Unplugge” e Kurt Cobain

Shitet me çmim rekord kitara në “MTV Unplugge” e Kurt Cobain

NULL NULL
7 muaj më parë

Kitara ikonike me të cilën luajti Kurt Cobain në performancën e bendit Nirvana në MTV Unplugged më 1993, është tani kitarja më e shtrenjtë ndonjëherë.

Atë e ka blerë Peter Freeman, shefi ekzekutiv i RODE Microphones, për 6.01 milionë dollarë.

Sipas raportimeve nga Rolling Stone, kitara e modelit 1959 Martin D-18E e tejkaloi shumën fillestare prej një milioni dollar në ankandin e mbajtur të shtunën në Beverly Hills të Kalifornisë.

Freeman ka thënë në një prononcim për shtyp që e ka nijet ta shfaqë kitarën në turne botëror ekspozitash.

“Kur dëgjova që kjo kitarë është vënë në shitje, menjëherë e kam ditur që ishte një mundësi që vjen një herë në jetë për ta marrë një gjë të tillë, dhe e kam shfrytëzuar si makinë për ta vënë në pah zorin me të cilin po përballen njerëzit e arteve performative dhe zorin me të cilin gjithmonë janë përballur.”