Sa ka buxhet dhe cilat prona do t'i menaxhojë Fondi Sovran? (VIDEO) - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Sa ka buxhet dhe cilat prona do t’i menaxhojë Fondi Sovran? (VIDEO)

NULL NULL
nga Drin Demiri 15.03.2023 20:22

20 milionë euro do t’i ketë si kapital themeltar.

Kaq janë paraparë për Fondin Sovran me draftin e projektligjit për të, që i mundëson të marrë nën menaxhim asete shtetërore, me shuarjen e Agjencionit Kosovar për Privatizim.

Nga kjo e fundit, koncept-dokumenti i qeverisë, parashihte 44 prona t’i kalonin fondit, të cilat tash ligji i ndan në tri lloje: Të rezervuara, strategjike dhe të portofolit, njofton Klan Kosova.

Pos menaxhimit me ndërmarrjet aktuale, fondi do të mund të krijojë edhe të reja, por jo pa kritere.

Fondi parashihet edhe si investitor financiar, jo veç brenda por edhe jashtë vendit.

Rrini të informuar mbi zhvillimet kryesore duke u bërë pjesë e komunitetit tonë në Viber.

BONUS: Merreni aplikacionin tonë në Android dhe iOS.