7:44, 18 Nëntor 2019

Policia po rrethon një kampus universitar në Hong Kong pas qëndrimit gjatë natës me qindra protestues brenda.

Dhjetra protestues u përpoqën të largoheshin pas lindjes së diellit, por u kthyen mbrapa përderisa policia gjuajti gaz lotsjellës dhe plumba gome.

Policia tha që gazi lotsjellës u ndez për shkak se “një grup i madh i rebeluesve të maskuar … të papritur u afruan në kordonë”.

Pasdite, një grup tjetër i protestuesve u përpoq të vraponte nga kampusi, por shumë u arrestuan.

Grupi prej rreth 100 personave u përpoqën të largoheshin nga Universiteti Politeknik përmes një hyrje të tunelit, por  përderisa policia gjuajti gaz lotsjellës, disa prej tyre u arrestuan. Të tjerët nga grupi u tërhoqën më pas në kampus.

Policët kishin thënë më parë se protestuesit mund të largoheshin nga kampusi përmes Urës Jugore të rrugës Cheong Wan – por u kërkuan atyre që të hidhnin armët dhe të hiqnin maskat e tyre të gazit.

Presidenti i sindikatës studentore të Universiteti Politeknik Ken Woo, i tha transmetuesit RTHK se të paktën 500 njerëz kanë mbetur brenda kampusit. Ai shtoi se uji i freskët ishte i disponueshëm, por furnizimet ushqimore ishin të ulta.

Demonstruesit kanë okupuar vendin për ditë të tëra, përderisa protestat e dhunshme në Hong Kong vazhdojnë të përshkallëzohen.

Riot police fire tear gas and rubber bullets as protesters attempt to leave

Konkurs Pune

Lexo më shumë