23:10, 23 Gusht 2019

Dardha është një nga frutet që lidhet ngushtë me peshën e ulët të trupit.

Sipas një studimi të ri është gjetur se, personat që konsumojnë dardha, kanë 35 për qind më pak shanse të bëhen obez.

Ndër të tjera konsumimi i tepërt i dardhës është i lidhur me kualitet të lartë të dietës. Dardhat janë “burim i përkryer” me fibra, si dhe të mbushura me vitaminë C, transmeton Klan Kosova.

Vetëm një dardhë e vetme, përmban 24 për qind fibra, që janë të rekomandueshme në baza ditore kurse ka vetëm 100 kalori.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë