Objekti i Klan Kosovës u prezantohet arkitektëve nga Evropa dhe SHBA-ja (VIDEO) - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Objekti i Klan Kosovës u prezantohet arkitektëve nga Evropa dhe SHBA-ja (VIDEO)

NULL NULL
08/04/2018

Sot ishte dita e fundit e konferencës treditore “Hapësira rinore dhe transformimi urban”, por edhe e qëndrimi i shumë arkitekteve nga SHBA-ja e Evropa në Kosovë.

Derisa të shtunën e të premten, ata vizituan vende e objekte me vlera arkitektonike, të dielën e rezervuan për objektin e Klan Kosovës.

“Ky është teatri dhe ideja është të maksimizojmë hapësirën, pra është tre anësh dhe ka një skenë. Qëllimi im kryesor këtu ishte të bëja sallën akustike, në mënyrë që përformuesi të dëgjohet njësoj nga të gjitha ulëset”, ka thënë Astrit Nixha, arkitekti i objektit të televizionit.

Kronikë nga Mejreme Gashi.