Nxënësit do ta fillojnë mësimin në shkolla, Likaj kërkon buxhet shtesë (VIDEO)

Nxënësit do ta fillojnë mësimin në shkolla, Likaj kërkon buxhet shtesë (VIDEO)

1 muaj më parë

1 shtatori nuk do i gjejë me telefon në dorë. Nxënësit kosovarë që nga kjo datë që shënon fillimin e vitit të ri shkollor mësuesen do ta kenë përballë, e jo në ekrane televizive.

Kjo pas një vendimi që mësimi të fillojë në banka shkollore, njofton Klan Kosova.

Për këtë ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj raportoi të mërkurën , ku edhe shpalosi 3 skenarët që ka përgatitur për këtë situatë.

E për tejkalim më të lehtë të situatës ky thotë se do të krijohen shtabe emergjente brenda cdo institucioni shkollor.

Por, për realizimin e gjithë këtyre planeve kësaj ministrie nuk po i mjaftojnë paratë e ndara nga qeveria. Prandaj kanë bërë një kërkesë për shtim të buxhetit.

Kronikë nga Qëndresa Sinani.