20:45, 11 Korrik 2020

Nisma Socialdemokrate me zgjedhjet e votat e 6 tetorit nuk e pati lehtë.

Megjithatë, pragun e kaloi, ndonëse mezi dhe bashkë me AKR-në, u bë pjesë e Kuvendit.

Por, partisë së Fatmir Limaj, vetëm pas gjashtë muajve iu ndërpre jeta legjislative, si grup parlamentar. Nisma humbi dy deputetë dhe në Kuvend mbeti vetëm me kryetarin dhe sekretarin.

Albulena Balaj kaloi në qeveri, e Haxhi Shala në AAK. Largimi i këtij të fundit e la koalicionin Nisma-AKR pa grup parlamentar, pasi për të qen i tillë, duhen së paku 6 deputetë.

Kronikë e gazetarit Enis Reqica.

Konkurs Pune

Lexo më shumë