17:25, 29 Korrik 2019

NASA ka gjetur tri planete të reja – duke përfshirë një lloj të botës së padukshme në sistemin tonë diellor.

Planeti misterioz, i njohur si TOI-270, është një botë “lidhëse që mungon” dhe që mund të jetë një dhuratë e madhe për ata që i kërkojnë botët tjera, njofton Klan Kosova.

Të tri planetet gjendem rreth orbitës rreth një ylli që është vetëm 73 vit-drite larg prej nesh.

Planeti i ri është pjesë e ‘Disneylandit të vërtetë’ për hulumtuesit që kërkojnë botën e huaj, thonë shkencëtarët.

Kjo i bën ato midis eksoplanetëve më të afërta të gjetura ndonjëherë, si dhe të qenit në mesin e më të vogëlve. Do të thotë që astronomët kishin një pamje veçanërisht të mirë të botëve.

Ato u zbuluan nga studiuesit duke përdorur Exaplanet Survey Satellite të NASA-s (TESS).

Kjo u kap në hapësirë në 2018, dhe ka skanuar universin për yjet dhe planetet që mund të mbështesin jetën e huaj, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë