Miratohet projektkodi i Procedurës Penale

Miratohet projektkodi i Procedurës Penale

NULL NULL
2 months më parë

Është miratuar projektkodi i Procedurës Penale.

Projekt-kodit nr. 08/L-032 të Procedurës Penale, kaloi me 66 vota të deputetëve, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, njofton Klankosova.tv.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka folur për këtë projektkod duke thënë se qëllimi i tij është avancimi i drejtësisë penale për të vendosur sundimin e ligjit në Kosovë.

“Disa nga ndryshimet që janë më të rëndësishme, më substanciale janë gjykimi në mungesë, është shtuar neni i ri me gjykimin me mungesë i cili përcakton se nëse i pandehuri i cili vullnetarisht dështon të paraqitet në seancë gjyqësore pasi të jetë informuar për datën nuk duhet të lejohet të vonojë procedurën. Në ato raste kur prokurori nuk mund të gjejë një të pandehur pas përpjekjeve të arsyeshme gjykimi duhet të jetë në gjendje të mbahet sipas rrethanave të përcaktuara në nenin e propozuar. Këtu bëhet një dallim ndërmjet gjykimit në mungesë për veprat tjera, përjashto ato të krimeve të luftës, për faktin se për rastet e krimeve të luftës jo domosdoshmërisht kërkohet që i pandehuri të jetë në seancën e parë apo në seancën fillestare”, tha Haxhiu.