Minerva Group mohon se mashtroi të riun për vizë pune, por ndryshon deklaratat (VIDEO) - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Minerva Group mohon se mashtroi të riun për vizë pune, por ndryshon deklaratat (VIDEO)

NULL NULL
nga Kiks Kosova 21.02.2023 23:05

Kompania Minerva Group ka mohuar akuzat e Artan Mehajt për mashtrimin me vizë pune. Ata janë arsyetuar se vonesat karshi Mehajt kanë ardhur për fajin e tij, pasi ai është dashur të sigurojë terminin për vizë pune në ambasadën e Gjermanisë në Prishtinë.

Tutje përmes një përgjigjeje elektronike, zyrtarët e kësaj kompanie kanë theksuar se  kontrata e Mehajt është ende e vlefshme dhe se paratë atij i kthehen, vetëm nëse i refuzohet viza nga ambasada e Gjermanisë.

Ndryshe kanë folur për gazetarët e Kiksit, të cilët janë kamufluar si klientë potencialë për të siguruar një vend pune në Gjermani.

Në interesimin e Kiksit për këtë mundësi, zyrtarë të kësaj zyre konsulente na pranojnë se në kuadër të marrëveshjes është edhe sigurimi i terminit në ambasadën gjermane, duke përfshirë edhe sigurimin e punës dhe vendbanimit dhe atë për vetëm 150 euro.

Ata japin siguri që ambasada nuk e refuzon vizën, nëse janë të sakta të dhënat e kërkuara, duke përfshirë edhe pastërtinë para ligjit.

Pavarësisht faktit se te rasti i Artan Mehajt, kjo zyrë thoshte se fati i terminit është përmes shortit, këtë radhë na dha më shumë siguri, duke theksuar se njerëzit e tyre kanë lidhje me autoritetet gjermane dhe e kanë më të lehtë të marrin këto termine, për të cilët qytetaret presin me vite.

Kompania Minerva Group thekson se ka 10 vjet që e ushtron këtë biznes dhe që, sipas tyre, veprojnë si zyre konsulente për migrim në Gjermani dhe qëllimi i tyre është të ndihmojnë personat që kanë interes të emigrojnë në Gjermani për qëllime punësimi dhe t’u gjejnë atyre punëdhënës.