Lumezi takon të gjithë prokurorët e Kosovës - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Lumezi takon të gjithë prokurorët e Kosovës

NULL NULL
12/05/2015
Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka mbajtur takimin e parë me kryeprokurorët e prokurorive Themelore, Prokurorisë Speciale dhe Prokurorisë së Apelit.

Kryeprokurori Lumezi, gjatë këtij takimi ka kërkuar nga udhëheqësit e prokurorive, që të ketë një bashkëpunim të mirëfilltë mes të gjithë prokurorive të Republikës së Kosovës, me qëllim të ngritjes së efikasitetit të punës së prokurorit të Shtetit, pasi që ky është qëllimi i gjithë sistemit prokurorial.

Gjatë këtij takimi, kryeprokurori prezantoi strategjinë për reduktimin e lëndëve në gjykata, për të cilën strategji kërkoi që ta implementojnë të gjitha prokuroritë.

Po në këtë takim u bë raportimi i shkurtër prej secilit kryeprokuror duke i përmbledhur, të arriturat, sfidat dhe problemet me të cilat ballafaqohen prokuroritë që ata drejtojnë.

Ai kërkoi nga të gjithë kryeprokurorët që gjatë punës së tyre të bëhet identifikimi i rasteve më të ndjeshme dhe të vëzhgohen për së afërmi ecuria e tyre, për gjatë gjithë kohës sa është lënda në procedurë.