Kukullat me ngjyrë shiten më lirë se të bardhat - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Kukullat me ngjyrë shiten më lirë se të bardhat

NULL NULL
03/10/2015

 

Marka e njohur për lodra të fëmijëve, Tesco, është kritikuar për racizëm.

Kjo sepse kukullat me ngjyrë i ka shitur rreth 20 dollarë më lirë se sa ato të bardhat, transmeton Klan Kosova.

Të dy kukullat kanë madhësi të njëjtë, veshje, e mimikë të njëjtë.

Por ngjyra e trupit të tyre dallon, kështu që Tesco ka vlerësuar që duhet të shiten me çmime të ndryshme.

Përfaqësuesit e kësaj marke janë shprehur, që kjo gjë ka ndodhur rastësisht, por sidoqoftë ky nuk është i vetmi dyqan ku ka këso lloj dallimesh.

Edhe marka Toys R Us, ka bërë dallime në mes të kukullave me ngjyrë dhe ato të bardhave.

Përderisa kukullat e bardha janë shitur me 9.99 euro, një kukull tjetër identike me të por me ngjyrë është shitur për 6.99 euro.

kukulla2