Kosova gati planin për anëtarësim në KiE (VIDEO)

Kosova gati planin për anëtarësim në KiE (VIDEO)

2 muaj më parë

Ish ministrja e Punëve të Jashtme të Kroacisë, Marija Pejqinoviq-Buriq është Sekretare e Përgjithshme e Këshillit të Evropës.

Ndërkaq, raportues për Kosovë  në Asamblenë Parlamentare në KiE është politikani I njohur gjerman Peter Beyer, njofton Klan Kosova.

Këto dy fakte dhe tjetra se shumica e dy të tretave të  47 vendeve anëtare në një nga Organizatat më të rëndësishme në botë , e njohin pavarësinë e Kosovës, kanë vënë shtetin në lëvizje.

Në Ministrinë e punëve të jashtme , thonë se po kërkojnë momentumin për të aplikuar për anëtarësim në Këshillin e Evropës, sapo të kalojë kriza me koronën.

Kronikë nga Besnik Tahiri.