11:39, 7 Korrik 2020

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut  iu ka bërë thirrje publike pavarësisht përkatësisë partiake që të votojnë ligjin anti-Covid-19 duke thënë se është momenti i fundit të veprohet në të mirën për qytetarin.

Ky ligj ishte iniciuar nga kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani, por për shkak të mospajtimeve politike, ai u bllokua.

“Po të ishte votuar me kohë Ligji anti – COVID,  sot do ta kishim një bazë ligjore që do ta bënte shumë më efikase luftën kundër pandemisë dhe pasojat do të ishin shumë më të vogla.  Për KMDLNj – ën është e pakuptueshme që qeveria po e pret datën e fundit të 11 korrikut në vend se të veprojë me urgjencë dhe në përputhje me situatën e krijuar ku seriozisht po rrezikohet jeta e qytetarëve të Kosovës , me pasoja shumë më të rënda”, thuhet në reagimin e këtij këshilli, transmeton Klan Kosova.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë