Japonia ndalon gjenet e implantuara të embrioneve njerëzore

Japonia ndalon gjenet e implantuara të embrioneve njerëzore

10 muaj më parë

Këtë javë, ministria e shëndetësisë e Japonisë rekomandoi ndalimin e implantimit të embrioneve njerëzore të modifikuara gjenetikisht.

Rekomandimi erdhi duke paralajmëruar se procedura të tilla mund të çojnë në një treg për ‘foshnjat projektuese’, njofton Klan Kosova.

Siç shkruan Mail Online, rekomandimi u lëshua nga një panel ekspertësh, i cili tha se lejimi i embrioneve të redaktuara nga gjenet të ecin përpara në gestation paraqesin rreziqe serioze për shëndetin si për foshnjën ashtu edhe për gjeneratat e ardhshme potenciale.

Paneli nuk e kundërshtoi hulumtimin e vazhdueshëm për embrionet njerëzore që përpunojnë gjenet për njohuri të mundshme në sëmundjet trashëgimore dhe shqetësime të tjera shëndetësore.

Megjithatë paneli kufizoi shqetësimet për të lejuar që ndonjë prej këtyre embrioneve të redaktuara me gjen të implantohen në një mitër, njofton Klan Kosova.