Hoti paralajmëron pako të re prej 182 milionë eurove për rimëkëmbje ekonomike

Hoti paralajmëron pako të re prej 182 milionë eurove për rimëkëmbje ekonomike

NULL NULL
2 muaj më parë

Kryeministri Avdullah Hoti, ka kërkuar nga anëtarët e Këshillit Kombëtar për Ekonomi dhe Investime të dakordohen për pako të re për rimëkëmbje ekonomike për vitin 2021, në shumë prej 182 milionë euro, si dhe për një listë të reformave për një pako të re fiskale, të cilat pritet të finalizohen në fillim të vitit të ardhshëm.

Këtë kërkesë ai e bëri gjatë një takimi virtual që pati me anëtarët e këtij këshilli, i cili ndërlidh aktivitetet e Qeverisë dhe adreson sfidat e sektorit privat.

Ai ka theksuar se përkundër situatës sfiduese në kohën që po përballemi me pandeminë Covid-19,  sipas tij Qeveria megjithatë ka siguruar funksionimin e shumicës së bizneseve.

Hoti ka rikujtuar se gjatë muajit tetor janë ndarë 87 milionë Euro, prej të cilave 60 milionë u janë ndarë komunitetit të biznesit, duke u ndihmuar atyre që të qëndrojnë në treg, transmeton Klan Kosova.