15:02, 12 Gusht 2019

Njihuni me Bryon Widner, siç u shpreh ai vetë, një person në kufirin e “çmendurisë” i cili ishte plot urrejtje dhe kishte një epsh të pangopshëm për dhunën.

Ai kaloi 16 vjet i përfshirë në organizata raciste, në të cilat u anëtarësua qysh në moshën 14 vjeçare.

 

Në 2005, Widner u martua me Julie Larsen dhe një vit më vonë, çifti pati një djalë. Përgjegjësitë e atësisë i dhanë Widner dëshirën për t’u reformuar dhe larguar nga lëvizja raciste – një dëshirë edhe e gruas së tij të re.

Widner mori vendimin për të lënë grupin neo-nazist, por u deshën vite kërcënimesh me vdekje dhe ngacmime përpara se të ndjehej se ai po bëhej përfundimisht “përsëri njerëzor”.

Ndryshimi që pësoi shpirtërisht Winder u vërejt edhe nga jashtë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë