16:10, 18 Shtator 2019

Korrespondentja e Deutsche Welle-s në Berlin, Anila Shuka, raportoi për Top Channel ekskluzivisht se mes deputetëve të grupit më të madh politik, CDU/CSU, në Gjermani, po diskutohet një paketë me dhjetë kushte për t’i thënë “PO”, Shqipërisë për hapjen e bisedimeve për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Vendimi gjerman do të merret më 27 shtator, ndërsa më herët nisën diskutimet brenda koalicionit që mbështet qeverinë e kancelares Merkel.

Kushtet që u raportuan nga gazetarja Anila Shuka kryesisht lidhen me drejtësinë dhe ndërtimin e institucioneve që do luftojnë korrupsionin dhe krimin e organizuar.

Ato janë:

1.Ndërtimi dhe nisja nga puna e SPAK ;
2.Ndërtimi dhe nisja nga puna e Gjykatës Kushtetuese ;

3.Plotësimi i vendeve vakant në Gjykatën e Lartë ;

4.Nisja e proceseve penale ndaj gjykatësve dhe prokurorëve të rrëzuar nga Vettingu ;

5.Reforma zgjedhore dhe zbatimi i saj ;

6.Dënimi i personave të përfshirë në vjedhjen e votave ;

7.Bilance të suksesshme në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit ;

9.Reforma në administratë ;

10.Të sqarohet legjitimiteti i zgjedhjeve lokale.

Konkurs Pune

Lexo më shumë