20:00, 23 Janar 2020

Shkencëtarët thonë se ata mund të kenë zbuluar pse stresi i bën flokët e thinjura dhe një mënyrë për ta ndaluar atë pa përdorimin e ngjyrës.

Në eksperimentet me minj, qelizat burimore që kontrollojnë lëkurën dhe ngjyrën e flokëve u dëmtuan pas stresit intensiv – minjtë me gëzof të errët u kthyen plotësisht të bardhë brenda disa javësh.

Studiuesit amerikanë dhe brazilianë thanë se kjo rrugë vlen të hulumtohet më tej për të zhvilluar një ilaç që parandalon plakjen e ngjyrave të flokëve.

Burrat dhe gratë mund të thinjen në çdo kohë nga mesi i viteve të 30-ta.

Megjithëse është kryesisht pjesë e procesit natyror të plakjes dhe gjeneve, stresi gjithashtu mund të luajë një rol.

Por, shkencëtarët nuk ishin të qartë se si stresi ndikonte në qimet në kokë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë