Federata Franceze e Futbollit nuk lejon ndalimin e lojës gjatë iftarit - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Federata Franceze e Futbollit nuk lejon ndalimin e lojës gjatë iftarit

NULL NULL
31.03.2023 15:35

Federata Franceze e Futbollit nuk do të autorizojë vendosjen e pauzave gjatë ndeshjeve që zhvillohen në perëndim të diellit, në mënyrë që të lejojë myslimanët të prishin agjërimin e tyre.

Në një email dërguar zyrtarëve, Komisioni Federal i Gjyqtarëve (CFA) i Federatës Franceze të Futbollit (FFF) tregoi se për shkak të parimit të “neutralitetit të futbollit në vendet e stërvitjes”, kjo marrëveshje nuk do të pranohej, transmeton Klankosova.tv.

“Është vënë në dijeni të Federatës së ndërprerjeve të ndeshjeve pas prishjes së agjërimit të Ramazanit. Këto ndërprerje nuk respektojnë dispozitat e Statutit të FFF (…) ”, thuhet në letrën ku saktësohet se “Federata dhe organet e saj të decentralizuara, si organe përgjegjëse për një mision shërbimi publik të deleguar nga shteti, mbrojnë vlerat themelore të Republikës Franceze dhe duhet të zbatojë mjetet që lejojnë parandalimin e çdo diskriminimi ose sulmi ndaj dinjitetit të një personi për shkak të bindjeve të tij politike dhe fetare”.

Nga e mërkura e 22 marsit deri të premten më 21 prill, myslimanët në Francë do të agjërojnë Ramazanin.

Ky agjërim mund të ndikojë në praktikën dhe performancën sportive pasi i ndalon praktikuesit të hanë ose të pinë deri në perëndim të diellit.

Megjithatë, ndikimi i Ramazanit mbetet i kufizuar në disa ndeshje pasi në nivel amator shumica dërrmuese e ndeshjeve zhvillohen herët gjatë ditës. Disa ndeshje në Ligue 1 dhe divizionet më të ulëta mund të ndikohen nga kjo situatë.

Nëse kjo temë është ngritur nga Federata Franceze e Futbollit, kjo është kryesisht sepse futbolli anglez ka vendosur t’u ofrojë lojtarëve mundësinë për të bërë iftar këtë vit.

Gjyqtarët në Premier League dhe divizionet më të ulëta do të jenë në gjendje të ndalojnë një lojë për disa momente pas perëndimit të diellit për t’i lejuar lojtarët të hanë dhe të pinë.

FFF dëshironte t’ju kujtonte se mosrespektimi i këtyre udhëzimeve mund të çojë në sanksione.

“Kushdo që shkel këto dispozita do t’i nënshtrohet procedimeve disiplinore dhe/ose penale”.