8:30, 12 Korrik 2020

Eksperti i njohur i sigurisë, Ramadan Qehaja, ka thënë se shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme në situatën e tanishme të vendit me Covid-19 është e panevojshme.

Qehaja me anë të një postimi në rrjetin social Facebook ka deklaruar se shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme nuk përbën formën me të cilën do të ndalohej shpërndarja e virusit.

“Gjendja e jashtëzakonshme shpallet vetëm atëherë kur ka rrezik imanent nga faktorët e brendshëm dhe të jashtëm ku të gjitha format tjera do të shtereshin dhe rrjedhimisht do të lypsej mobilizimi maksimal fizik i të gjitha resurseve në dispozicion,ku ushtria ka rëndom rol prijës”.

“Rrjedhimisht kam konstatuar dhe vijoj së konstatuari se argumentet për vendosjen e rendit publik (lexo: disiplinimin e popullatës) nëpërmjet hyrjes në fuqi të gjendjes së jashtëzakonshme nuk qëndrojnë. Në vend të saj, Qeveria duhet të mendoj për forma strikte te vendosjes se masave duke ngritur nivelin e inspektimeve e sanksionimeve, gjithmonë duke llogaritur në mbështetjen shtesë të strukturave të rendit,krahas formave tjera vetëdijësuese”, ka shkruar Qehaja.

Konkurs Pune

Lexo më shumë