Dita Botërore e Ushqimit: Historia, rëndësia dhe tema e këtij viti

Dita Botërore e Ushqimit: Historia, rëndësia dhe tema e këtij viti

NULL NULL
2 months më parë

Dita Botërore e Ushqimit festohet çdo vit më 16 tetor për të përkujtuar datën e themelimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë në cvitin 1945.

Dita është shënuar edhe nga organizata si Programi Botëror i Ushqimit dhe Fondi Ndërkombëtar për Zhvillimin Bujqësor.

Që nga viti 1981, Dita Botërore e Ushqimit ka festuar tema të ndryshme për të nxjerrë në pah rëndësinë e sigurisë ushqimore, ku shumica prej tyre sillen rreth bujqësisë, shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.tv.

Tema për këtë vit është “Veprimet tona janë e ardhmja jonë – prodhim më i mirë, ushqim më i mirë, një mjedis më i mirë dhe një jetë më e mirë”.