Diçka për verën - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Diçka për verën

NULL NULL
25/05/2015

Kur ju keni pirë verë, keni ardhë deri në atë pikë të cilën nuk keni kursyer vetën nga fjalët.

E kur bëni gëzuar, bëni shpesh për shëndetin megjithatë ju nuk jeni në dijeni që me disa lloje vernash nuk i bëni mirë shëndetit tuaj.

Një profesor  nga Washingtoni Jim Harbertson, njëherit shkecëtar i verës, tregoi se si një person  pa dallim gjinie mund të ndikohet nga vera edhe pse në ato momente mund të bëjë një vallëzim të bukur mbreslënës.

Mos keni merak në disa verëra janë të shtuara disa kripëra të acidit sulfurues për të mbrojtur atë nga oskidimi ose rritja e padëshiruar e mikrobeve. Me një fjalë këto kripëra mbajnë verën e freskët, dhe mbrojnë personat që e konsumojnë nga reaksionet alergjike.

Ju e dini atë ndjenjën e thatë kur ju provoni në gjuhën tuaj lloje të caktuara të verës. E gjithë kjo shkaktohet nga taninet, që është produkt nga rrushi gjatë procesit kur përgatitet vera, nuk ju dëmton shumë.

Kjo që do të lexoni mund të ju habis, në përbërje të disa verërave, ka edhe përzierje metalike, në një dozë shumë të vogël, edhe pse në etiketë nuk keni parë të jetë shkruar. Këto përzierje mund të jenë në lidhje me bakër dhe mangan. Megjithatë sipas Harbertson, verërat tashmë monitorohen dhe kjo përzierje nuk mund të vërehet në verëra edhe shumë.

Disa verëra përmbajnë më shumë alkohol, e disa më pak. Këtë mund t’a vëreni në sasin e verës dhe në llojin e saj që ju e konsumoni.  Patjetër që lloje të ndryshme të  verës në disa raste janë të shëndetshme, e sidomos ato pa alkohol, në disa vende të huaja, mund të gjindet edhe në xhami, transmeton Klan Kosova.

klankosova.tv