Departamenti i Shtetit Amerikan këshillon qytetarët: Mos udhëtoni!

Departamenti i Shtetit Amerikan këshillon qytetarët: Mos udhëtoni!

2 muaj më parë

Pas më shumë se katër muajsh, Departamenti Amerikan i Shtetit të enjten ngriti paralajmërimin për qytetarët amerikanë që duan të udhëtojnë jashtë vendit.

Departamenti lëshoi një dokument këshillues “Mos udhëtoni” duke u kërkuar qytetarëve amerikanë të mos udhëtojnë jashtë shtetit për shkak të pandemisë, njofton Klan Kosova.

Sidoqoftë, me gjendjen e sigurisë në disa vende që po përmirësohen dhe potencialisht përkeqësohen në të tjerët, Departamenti po jep informacion të detajuar për të marrë vendimet për udhëtime.

“Ne vazhdojmë t’i rekomandojmë shtetasit amerikanë të bëjnë kujdes kur udhëtojnë jashtë vendit për shkak të natyrës së paparashikueshme të pandemisë”.

Megjithatë, për qytetarët amerikanë ka vende që ia kanë kufizuar lëvizjen atyre për shkak të rasteve të mëdha të shënuara në SHBA nga COVID-19.

Bashkimi Europian ka bllokuar hyrjen e turistëve amerikanë dhe Mbretëria e Bashkuar kërkon nga udhëtarët e SHBA-së që të karantinohen për 14 ditë, shkruan CNN.