Çka duhet të dini për alergjitë e lëkurës

Çka duhet të dini për alergjitë e lëkurës

NULL NULL
1 vit më parë

Irritimi i lëkurës mund të jenë një shenjë ose simptomë e një alergjie.

Por, gjithashtu mund të jenë rezultat i drejtpërdrejtë i ekspozimit ndaj ndonjë alergjeni.

Për shembull, kur hani një ushqim ndaj të cilit jeni alergjik mund të shkaktojë disa simptoma. Ju mund të përjetoni ndjenjë shpimi në gojën dhe fytin tuaj dhe mund të zhvilloni skuqje të lëkurës.

Mirepo, dermatit kontakt, është rezultat i kontaktit të drejtpërdrejtë të lëkurës tuaj me një alergjen. Kjo mund të ndodhë nëse prekni diçka për të cilën jeni alergjik, të tilla si një produkt pastrimi ose bimë.

Llojet më të shpeshta të alergjive të lëkurës përfshijnë:

Skuqjen – Pjesë të lëkurës të irrituara, të kuqe ose të fryera. Mund të shkaktojnë dhimbje.
Ekzemë – Disa sipërfaqe të lëkurës bëhen tejet të skuqura dhe mund të kruhen e të rrjedhin gjak.
Koshere – Në sipërfaqen e lëkurës disa vende ajen, skuqen dhe kruhen.
Kruarje – Ka acarim ose inflamacion në lëkurë.
Djegia – Inflamacioni i lëkurës çon në siklet dhe ndjesi të dhimbjes në lëkurë.