Bunjaku me "listë kujtimesh për skandalet në MINT" - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Bunjaku me “listë kujtimesh për skandalet në MINT”

NULL NULL
25.05.2023 12:12

Deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Valentina Bunjaku, e ka akuzuar ministrinë e Industrisë dhe Tregtisë për një mori skandalesh.

“Le ta kujtojmë edhe jashtë auditimit që në kohë ne inflacionit të lartë në vitin 2022 ministria gjetëse për t’i mbushur hambarët e shtetit me grurë, kishe blerë 10 mijë euro tonë grurë me çmim të papërshtatshëm, me tkurrje të buxhetit prej 1.7 milionë euro në emër të sekretit shtetëor”, ka thënë Bunjaku në Kuvendin e Kovoës.

“Le a kujtojmë skandalin kur Zëvendësuesi i Sekretarit të Përgjithshëm i ministrisë ishte favorizuar nga ministrja duke ia paguar studimet master”.

“Le ta kujtojmë skandalin e këshilltarit të ministrisë së Ekonomisë i cili i kishte dhënë kompetenca vetes më shumë se sa që i takojnë duke u bërë inspektor tregu nkë kohën e pandemisë”.

“Le ta kujtojmë arsyetimin më banal të ministres së Tregtisë kur deklaroi që ‘unë nuk e kam përplasur fëmijën, por fëmija është hedhur në veturën time’”.

“Le ta kujtojmë edhe lajmin kur Agjencia kundër Korrupsionit dorëzoi kallëzim penal kundër ministres lidhur me raportin e raportimit të pasurisë”.

“Miinistria nuk e zhvilloi industrinë, as ndërmarrësinë, as tregtinë. U rritën importet. U rritën importet nga Serbia kur dikur ia rrotullonit ju vetë si Vetëvendosje kamionët kur ishit si opozitë”.