Britani: 1.2 miliardë "selfie" për 12 muaj - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Britani: 1.2 miliardë “selfie” për 12 muaj

NULL NULL
06/08/2015

Megjithë konsensusi i përgjithshëm është se “selfiet” janë diçka qe njerëzit e bëjnë për tu dukur, duket se ne thjesht nuk mund të ndalojmë veten.

Sipas raportit  të kompanisë që rregullon tregun e komunikimit në Britani ,OfCompër vitin 2015, britanikët kanë realizuar 1.2 miliardë foto vetëm për 12 muaj.

Raporti thekson se 31 % e të rriturve britanikë kanë  pranuar se kanë realizuar  një “selfie” ndërsa 34 % e adhuruesve të “selfie-ve” kanë treguar se ata realizojnë foto të tilla në bazë ditore dhe javore.

Sipas këtij raporti nga  grupmosha prej 16-24, 26 % kanë thënë se realizojnë një foto të tillë të paktën një herë në javë. Për dalllim nga kjo përqindje, 91 % e personave mbi 65 vjeç kanë thënë se nuk kanë bërë asnjëherë fotografi të llojit të tillë, duke ekspozuar fytyrën, transmeton Klan Kosova.

Drejtor i Ofcom, Jane Rumble ka spjeguar se çka ka ndikuar në këtë fenomen.

“Potencialisht, përdorimi i telefonave të mençur ka nxitur dhe ka përshpejtuar rritjen e këtij fenomeni”