15:35, 1 Korrik 2020

Tavolinë  po zbukurojë me lule.

Ajo shtura në qendër të Pragës, në këtë urë historike,  si një vend takim për çekët të cilët në këtë formë vendosën ta kremtojnë heqjen e kufizimeve shtetërore  të parandalimit të virusit korona.

E në tryezën e mbushur,  njerëzit shijuan ushqimet tradicionale të shoqëruara me  këngë.

Çekia e cila ka te raportua 11 mijë 960 raste  dhe 350 vdekje me Covid-19 do ta ketë të drejtën e udhëtimit ne vendin fqinj të saj, Austrinë.

Mirëpo ky  shtet vendosi të ndalojë udhëtimin për gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor, Bosnjën, Kosovën, Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Malin e Zi dhe Serbinë, për shkak të shifrave të larta me Covid-19.

Ndërkohë, Gjermania fqinje ka thënë se po lehtëson kufizimet për udhëtarët  e 11 vendeve  jashtë Bashkimit Evropian,  por që nuk përfshinë listen e plotë të rekomanduar të BE-së.

Derisa BE  nga 1 korriku ka vendosur ti rihapë kufijtë e saj për qytetarë nga 15 vende që nuk janë anëtare të bllokut, përfshirë Korenë e Jugut, Kanadanë dhe Japoninë.

Në listë nuk figurojnë as SHBA-ja, Brazili dhe Rusia, vendet që kanë raportuar me numër të lartë të rasteve me Covid-19.

Kronikë e përgatitur nga Iliri Pireva.

Konkurs Pune

Lexo më shumë