Arqipeshkvi italian dëshiron të ndihmojë fëmijët me kancer dhe leukemi në QKUK - Klan Kosova

Arqipeshkvi italian dëshiron të ndihmojë fëmijët me kancer dhe leukemi në QKUK

NULL NULL
5 years më parë

Arqipeshkvi nga Kisha Katolike në Itali, Vincezo Paglio i cili kishte kontribuar edhe para dhe gjatë luftës në Kosovë ka shprehur interesimin e tij për të ndihmuar fëmijët e sëmurë nga kanceri dhe leukemia e që momentalisht trajtohen në këtë klinikë.

Paglio që ka ardhur në Kosovë me ftesë të presidentit Hashim Thaçi dhe i shoqëruar nga Ambasadorja  Bukurije Gjonbalaj dhe zyrtarë të tjerë institucional të Kosovës, sot ka vizituar Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) përkatësisht Klinikën e Pediatrisë.

Paglio, premtoi se së do të angazhohet për nisjen e bashkëpunimit ndërmjet  spitaleve të vendit të tij dhe Kosovës, poashtu, do shtrijë ndikimin edhe tek donatorët dhe Ministria e Shëndetësisë së Italisë.

Ai  kërkoi një listë të kërkesave nga Klinika e Pediatrisë në mënyrë që të njëjtën ta nisë tek shteti i tij dhe të përkrahet klinika  e Pediatrisë, transmeton Klan Kosova.

Drejtori i Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK) ka shpjeguar në lidhje me organizimin e SHSKUK-së dhe Qendrës Klinike Universitare dhe për interesimin  që ka treguar Paglia për Kosovën edhe në ditë më të vështira para, gjatë dhe pas luftës.

Në takim doktor Gjocaj, kërkoj përkrahjen e Vatikanit për SHSKUK, në këtë rast për fëmijët e sëmurë nga kanceri dhe leukemia, por edhe në fusha të tjera me rëndësi të veçantë për shëndetësinë e Kosovës.

Dr. Izet Sadiku, zëvendësministër i Ministrisë së Shëndetësisë, në këtë takim theksoi bashkëpunimet e deritanishme që kanë pasur me shtetin e Italisë në fushën e shëndetësisë, duke cekur sidomos fushën e kardiokirurgjisë së fëmijëve, por edhe ndihma të tjera në trajtimin e fëmijëve me leukemi dhe lëmi tjera.

Ai theksoi se janë duke pritur konfirmimin nga Ministrja  e re e shëndetësisë së Italisë që të nënshkruhet një marrëveshje e re e bashkëpunimit me qëllim të përkrahjes së mëtejme nga shteti i Italisë për Kosovën.

 

Delegacioni vizitoi edhe repartin e Hemato- Onkologjisë, ku u njoh me kushtet dhe me mënyrën e trajtimit të fëmijëve.