Ana e errët e depilimit me dyll që askush nuk ta ka thënë

Ana e errët e depilimit me dyll që askush nuk ta ka thënë

NULL NULL
2 years më parë

Në ditët tona të gjithë e dinë se sa i sikletshëm është ky proces për femrat, pavarësisht mënyrave të tij. Depilimi me dyll të nxehtë që i bën qimet të dalin me gjithë rrënjë dhe të rrjep lëkurën është sidomos një prej metodave më të rrezikshme. Duket si një alternativë e mirë edhe përdorimi i briskut, por as kjo mënyrë për të zhdukur qimet nuk i bën mirë lëkurës.

E vërteta është se depilimi ka pjesën e vet të rrezikshme, sepse mund të ҫojë deri në probleme të mëdha të lëkurës: djegie, infeksione të ndryshme të qimeve etj. Por, ka edhe një anë të errët, e cila do të na mbajë të gjithave larg salloneve të depilimit.

Thjesht dhe vetëm nga një depilim mund të marrësh sëmundje të rënda. Dermatologia Jessica Krant, MD, thotë se depilimi në sallone, shpeshherë është mjaft i rrezikshëm: “Çdo infeksion që kërkon kontakt për t’u përhapur mund të kryhet lehtësisht nga ndonjë dëmtim i lëkurës. Problemet mund të jenë vërtet serioze, duke filluar që nga infeksionet sipërfaqësore e deri tek ato më të mëdhatë, që duken vetëm me anë të mikroskopëve, sepse nuk janë të dukshme në sipërfaqe. Herpes, HPV (lythat gjenitale dhe deri te kanceri i qafës së mitrës), HIV, apo STI dhe të tjera janë sëmundje të rëndë që vijnë si pasojë e traumave të lëkurës.”

Infeksione të tmerrshme mund të krijohen sidomos në zonën e bikinit, thekson Krant. “Depilimi sidomos në zonën e bikinit, ku qimet dalin nga zona delikate, rrit rrezikun jo vetëm të prekjes nga sëmundje të lëkurës, por edhe të STI”, – sqaron Krant. “Me fjalë të tjera, tërheqja e qimeve nga këto zona rrit rrezikun që poret e lëkurës të mbushen me disa baktere që nuk duhet të hyjnë kurrë në lëkurë. Ato mund të shkaktojnë infeksione, madje edhe celulit të thellë në shumë raste.”

Kështu, përfundimisht, qëndro sa më larg depilimit në këto mënyra. Thjesht përdor metodën me brisk ose lëri qimet të rriten natyrshëm. Ҫ’rëndësi ka nëse ke qime në lëkurë, është një proces natyral që e kanë të gjithë, shkruan revistaclass. Por nëse vërtet nuk mund të heqësh dorë nga depilimi, përpiqu ta bësh atë një herë në muaj dhe në shtëpi, është shumë më higjienike sesa të shkosh në një sallon estetik. Nëse nuk e përballon dot dhimbjen debilimit në shtëpi, gjithmonë bëj një kontroll para se të shkosh në sallon dhe sigurohu që është një vend i pastër, në mënyrë që t’i shmangësh të gjitha rreziqet e sipërpërmendura.