84 vjet më parë, Italia pushtoi Shqipërinë - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

84 vjet më parë, Italia pushtoi Shqipërinë

NULL NULL
07.04.2023 07:42

Më 7 prill të vitit 1939, Italia pushtoi Shqipërinë. Ishte një fushatë e shkurtër ushtarake nga Mbretëria e Italisë kundër Mbretërisë Shqiptare.

Konflikti ishte rezultat edhe i një gare pushtimesh midis Musolinit dhe Hitlerit. Pasi Hitleri kishte pushtuar Çekosllovakinë më 15 mars pa njoftuar paraprakisht Musolinin, diktatori italian vendosi të vazhdojë me aneksimin e Shqipërisë.

Mbreti Zog, iku dhe pas shumë ndalesash në disa kryeqytete evropiane, familja mbretërore u vendos në Angli, ku qëndroi deri në vitin 1946, para se të shkonte në Egjipt me ftesë të mbretit Faruk.

Në vitin 1955, familja mbretërore shqiptare në mërgim u vendos në Francë.