27 vjet nga shpallja e Kushtetutës së Kaçanikut - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

27 vjet nga shpallja e Kushtetutës së Kaçanikut

NULL NULL
07/09/2018

Në këtë datë të vitit 1990 delegatët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës, që kishin shpallur Deklaratën e Pavarësisë më 2 korrik të atij viti, e formalizuan këtë deklaratë me Kushtetutën e  Kosovës.

Kushtetuta e Kosovës është shpallur në Kaçanik, pasi ishte qyteti më i afërt me kufirin me Maqedoninë, dhe mundësia e shpalljes së Kushtetutës ishte më e lehtë.

Në atë kohë, Kosova ishte e okupuar tërësisht nga forcat policore dhe ushtarake të ish-Jugosllavisë dhe Serbisë